Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / 78.894 persones han passat pels equipaments culturals de Lloret el 2021

78.894 persones han passat pels equipaments culturals de Lloret el 2021

Pel que fa els ingressos, han estat de 237.257€
03-02-2022


El MOLL (Museu Obert de Lloret) ha registrat durant el 2021 un total de 78.894 visites. Aquestes dades doblen les xifres del 2020, en què la pandèmia i el confinament varen reduir les xifres a 37.521 visitants. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores, explica que “l’interès per visitar els equipaments culturals, especialment els que són a l’aire lliure, han tingut un alta demanda, però les diferents restriccions tant en àmbit de mobilitat internacional com dels mateixos aforaments no han fet possible que arribem a la recuperació de les xifres del 2019, amb uns 153.000 visitants”.

Desglossada per equipaments, la xifra més elevada de visitants correspon al Jardins de Santa Clotilde, que és de 61.688 visitants. Al Museu del Mar s’han registrat 6.501 visitants, a Can Font 451 visitants, al Castell de Sant Joan 4.404 visitants, el Turó Rodó ha rebut 3.402 visitants, el Cementiri 421 i Can Saragossa 1.093 visitants. Aquestes són les dades presentades per la Unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, a partir dels registres als diferents equipaments que integren el Museu Obert de Lloret. Respecte als ingressos, han estat de 237.275€.

Els diferents equipaments patrimonials de Lloret que integren el MOLL tenen com a finalitat fer accessible el passat històric de Lloret a ciutadans de la vila i visitants. Es tracta d’un museu descentralitzat, amb diverses seus en diferents punts del municipi, com ara els Jardins de Santa Clotilde, però també els jaciments ibèrics, el Museu del Mar, la Casa Museu de Can Font, el Museu de Can Saragossa, el Cementiri Modernista, Es Tint o el Castell de Sant Joan, entre d’altres equipaments.

Respecte a les novetats per aquest 2021 destaca l’acte oficial de lliurament de la certificació d’Itinerari Europeu de Jardins Històrics pel Consell d’Europa que es farà als Jardins de Santa Clotilde als membres adherits, entre els quals es troben representants dels jardins històrics més destacats d’Europa com poden ser els jardins de l’Alhambra, el jardí històric de Boboli (Itàlia) o els jardins del Castell Reial de Varsòvia (Polònia). En total, la Ruta Europea de Jardins Històrics compta amb una trentena de membres. A més, els Jardins de Santa Clotilde també tindran rellevància cinematogràfica aquest 2022 per l’estrena de la preqüela de House of Dragons, amb diferents escenes rodades en aquest espai. 

Per altra banda, es mantindran les visites guiades i teatralitzades amb novetats com al Castell de Sant Joan. Com explica el regidor de Patrimoni Cultural “amb l’obertura del nou tram del camí de ronda, el Castell de Sant Joan ha agafat protagonisme i estem pensant en una visita especial per posar encara més en valor aquest equipament i el seu entorn”. 

Pel que fa el Cementiri Modernista, en paraules de la directora de Patrimoni Cultural, Anna Fuentes: “Continuem treballant per convertir el Cementiri Modernista en BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional) i esperem que a finals del 2022 ja estiguem inscrits al Registre”.