Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / 316 treballs opten als XII premis literaris Vila Lloret, 76 més que l’edició passada

316 treballs opten als XII premis literaris Vila Lloret, 76 més que l’edició passada

Entre els participants hi ha un original tramès des de Shangai i un altre des del Regne Unit
12-04-2016
316 treballs opten als XII premis literaris Vila Lloret, 76 més que l’edició passada

Guardonats Nit Literària 2015Els Premis Literaris Vila de Lloret, centrats en la temàtica dels viatges, han rebut aquest any un total de 316 treballs, 76 més que l’edició passada. El veredicte del jurat es farà públic el proper divendres 15 d’abril, durant la celebració de la Nit de la Cultura Lloretenca, que s’ha programat a les 20.00 h al Teatre de Lloret.

Els Premis Literaris Vila de Lloret enguany arriben a la 12 ena edició i són uns guardons que situen els viatges com a font d’inspiració de creacions literàries. La finalitat d’aquest concurs és unir la temàtica del viatge amb el municipi de Lloret.

Per categories, ha augmentat el nivell de participació en la categoria de primària tant en literatura com en poesia, que s’ha passat dels 100 treballs de narrativa presentats l’any passat als 187 d’aquest any, i dels 33 de poesia de l’any passat al 62 d’aquest any 2016. En canvi ha baixat la categoria de narrativa i poesia en secundària, que s’ha passat de 62 a 37 treballs presentats en narrativa i de 7 a 5 en poesia.

En la categoria adulta s’ha mantingut la participació en narrativa, s’han presentat un total de 18 treballs, en canvi hi hagut un lleuger descens en poesia, ja que s’ha passat de 8 a 7 treballs presentats.

En la categoria de blogs literaris 19 persones han participat en la segona edició del concurs de blogs de viatges i literatura i millor post turístic,. Una participació que es considera satisfactòria per part de l’organització tot i que ha baixat una mica respecte la primera edició, que se n’hi van presentar 24. Per categories, s’ha registrat 7 participants al Premi al Millor Blog de Viatges, 3 participants al Premi al Millor Blog Literari, 6 al Millor Blog sobre literatura i 3 participants que aspiren a guanyar el Premi al Millor Post Turístic sobre Lloret. 

Cal destacar com a fet rellevant que entre tots els treballs presentats hi ha un original des de Shangai i un altre del Regne Unit.

Augment de participació

Si l’any passat es va registrar un descens en els treballs literaris presentats, enguany han augmentat. En total s’han presentat 316 treballs, 76 més que l’any passat. Un fet que ha celebrat el regidor de Cultura, Albert Robert, que ha destacat que el fet que augmenti la participació demostra la vitalitat d’aquests premis.

Els guardons es lliuraran el proper divendres 15 d’abril en un acte previst a les 20.00 h al Teatre de Lloret.