Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / ‘Federico García’ de Pep Tosar, aquest divendres 16 de març al Teatre de Lloret

‘Federico García’ de Pep Tosar, aquest divendres 16 de març al Teatre de Lloret

Basat en la vida i l’obra de Federico García Lorca, l’espectacle obre un cicle de quatre obres dedicades al poeta
14-03-2018


En el 82è aniversari de l’assassinat del poeta Federico García Lorca, Pep Tosar i Evelyn Arévalo s’endinsen i ens apropen a la vida i obra del poeta d’una manera deliciosa. L’espectacle, que combina la música, el text, l'audiovisual i el “baile”, ha estat qualificat com l’espectacle total de García Lorca.

El muntatge ens fa pujar al tren per viatjar pels paisatges de Castella i Andalusia mentre a l’escenari es canta i es balla l’obra i la vida del poeta. Testimonis acadèmics i familiars ens regalen fragments íntims i episodis vitals narrats en un documental que se superposa a la recitació de Tosar i al cant, la dansa i la música de Mariola Membrives, José Maldonado, Rycardo Moreno i David Domínguez. Nou escenes que ens transportaran des del seu poble natal fins a la ciutat de Granada, on el van assassinar, passant per Madrid, Nova York i Cuba.

L’espectacle es va estrenar al Festival Grec de Barcelona l’any 2015 i la tardor passada es va poder veure al Festival Temporada Alta de Girona.

La crítica ha dit:

  • Federico García (…) es más que teatro. Va más allá. Es una lección magistral sobre Federico García Lorca. Una lección magistral digna de una universidad de prestigio.” (Nicolás Larruy; EspectáculosBCN)
  •  “Per això no puc deixar d’aplaudir que Pep Tosar segueixi fil per randa les indicacions de Bernard Berenson, i donar-li les gràcies per haver-se atrevit a participar tant de les activitats de l’artista com de l’erudit, per haver-se comportat intuïtivament amb relació a l’obra, gaudint-ne espontàniament, amb poca deliberació, per estimar-la, sentir-la i només després col·locar-la al podi de la seva importància.” (Montse Barderi; Núvol)
  • “Quizá no hay nada nuevo sobre Federico García Lorca, pero pocas veces lo dicho compone un retrato tan verdadero del hombre tras el mito.” (Juan Carlos Olivares; Recomana.cat)
  • Federico García es un espectáculo de vida, de pasión, de rescate, de necesidad de que recordemos la magia, el duende de una persona a la que mataron por ser ella misma.” (Elisa Díez; Butaques i Somnis)
  • Federico García és un joiell de preu que esperem reveure en temporada. No se’l perdin!” (Francesc Massip; Recomana.cat)

Federico García, de Pep Tosar, es podrà veure al Teatre de Lloret el proper divendres 16 de març a les 21.00 h. Les entrades, a 15 euros si es compren anticipades, es poden adquirir al web del Teatre de Lloret o bé als punts de venda oficials: Museu del Mar, El Puntet i Centre Cívic del Rieral.

L’espectacle obre un cicle de quatre obres que el Teatre de Lloret dedica aquesta temporada a Lorca

L’espectacle de Pep Tosar obre un cicle de quatre obres que fins al 18 de maig es podran veure a Lloret dedicades a Lorca.

Així, el 7 d’abril, l’agrupació local Quantus Teatre estrenarà Lorca in love, basada en les comèdies Amor de don Perlimplín y Belisa en su jardín i El retablillo de don Cristóbal. Quantus s’aventura per primera vegada en el cicle Lloret Espai Off i la posada en escena serà a l’exterior el dissabte 7 d’abril a les 21.00 h al Jardí de la Pau, al costat de la Masia de Can Saragossa.

El cicle Lorca continuarà el 12 de maig amb la versió de Yerma a càrrec de Projecte Ingenu i Teatre Akadèmia, sota la direcció de Marc Chornet. I en una producció conjunta del Teatre de Lloret i Fermí Reixach, l’actor lloretenc tancarà el cicle el 18 de maig amb l’espectacle Poeta en Nueva York.

Amb motiu del cicle Lorca, el Teatre de Lloret ha posat a la venda un abonament especial que permet comprar els quatre espectacles per 47 euros.

arxivat sota: , ,