Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / 20 establiments participen en les XVI Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Peix de l’Art de Lloret

20 establiments participen en les XVI Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Peix de l’Art de Lloret

Tots els menús tenen com a plat principal peix i marisc
20 establiments participen en les XVI Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Peix de l’Art de Lloret

Autora foto: Assumpció Comas.



De l’1 al 31 d’octubre Lloret de Mar torna a retre homenatge al peix i marisc de la seva costa amb les XV Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Peix de l’Art organitzades pel Gremi d’Hostaleria, l’associació de Bars i Restaurants i Lloret Turisme.

Avui, a l’acte de presentació al restaurant Studio66, Nino Gómez, president de l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret, ha explicat que “enguany a les jornades gastronòmiques s’hi han afegit el restaurant Àtics i Studio66 i, en total, tenim 20 restaurants i hotels participants. Recordem que amb aquestes jornades volem recordar el passat pescador de la vila i en especial la Tirada a l’Art, antiga art de pescar que encara celebrem dos cops a l’any, al desembre i al febrer, gràcies a l’entitat lloretenca Xino-Xano”.

Els preus dels menús oscil·len entre els 29,80 € i els 51 € i inclouen dues hores d’aparcament gratuït als pàrquings municipals i una entrada als Jardins de Santa Clotilde i al Gran Casino Costa Brava.

L’any passat, durant les Jornades Gastronòmiques del Peix i Marisc, es varen consumir més de 2.500 menús.

Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria, ha destacat que “les enquestes mostren l’alta satisfacció dels consumidors del menú tant pel que fa a la qualitat del producte com pel servei i això contribueix a la bona imatge gastronòmica”. Dotras també ha recordat que “tornem a tenir també els menús elaborats pels alumnes dels cicles formatius de grau mitjà de cuina i gastronomia, de serveis en restauració i de pastisseria, forn i confiteria, que es poden degustar a l’aula d’aplicació ubicada a l’Hotel Evenia Olympic Palace.

En aquesta línia, Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, ha explicat que “divendres passat comunicàvem, durant la visita del conseller Josep Bargalló a Lloret, la propera construcció d’un nou institut escola que ha de permetre descongestionar els altres centres educatius i incrementar l’oferta formativa en graus mitjans en cuina i gastronomia i esports”, que afegeix: “podem dir que els seus alumnes tenen una col·locació del 100%”. L’alcalde també ha anunciat que “avui és un dia important per a Lloret ja que el Gran Casino Royal inicia una reforma integral de prop de 22 milions d’euros i això és una fita més en el procés de reconversió del municipi”. Pel que fa l’estructuració del producte gastronòmic, “seguim treballant amb la Fundació Alicia en dues línies: la línia de salut i ara comencem amb la línia d’identitat, que ha de posar en valor la rica i variada gastronomia del municipi”.

arxivat sota: , ,