Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / 20 establiments participen en les XV Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Peix de l’Art de Lloret

20 establiments participen en les XV Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Peix de l’Art de Lloret

Restaurants i hotels ofereixen menús amb uns preus que oscil·len entre els 25 i els 80 euros


Lloret de Mar ja torna a tenir en marxa les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Art. De l’1 al 31 d’octubre, ciutadans i visitants podran gaudir dels menús que ofereixen els 20 restaurants i hotels que es sumen a aquestes jornades gastronòmiques on es dona un protagonisme especial al peix i marisc de la zona tot recordant el passat pescador de la vila i un ormeig de pesca antic, la tirada a l’art, que es duia a terme a les platges de Canyelles i Lloret. Per Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, “la gastronomia ofereix un potent discurs per donar a conèixer no només els  nostres excel·lents productes i cuina, sinó també la nostra història com a poble”.

Nino Gómez, president l’Associació de Bars i Restaurants, ha destacat que “els preus dels menús van dels 25 al 80 € i per tant s’adapten a totes les butxaques”. I també ha donat a conèixer un dels nous participants, “la rostisseria El Tinglado d’en Manel, que participa per primer cop en les nostres jornades gastronòmiques, fet que obre una nova possibilitat: poder endur-se a casa un excel·lent menú de la cuina del peix de l’art”.

Les diferents propostes de menú inclouen plats com crema d’alvocat amb llamàntol i perles de gintònic, raviolis de txangurro, rovells de garotes i crema de boletus, tàrtar de llobarro i gamba vermella amb pa d’algues, cabra de mar amb cargols, cim i tomba de gallineta de costa de Lloret, calamar de potera amb papada i carbassa i medallons de rap negre fornejat amb emulsió de Chardonnay, tàperes i poma golden. Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret, remarca: “les Jornades Gastronòmiques de Lloret –tant les de l’Arròs al maig, com aquestes de la Cuina del Peix de l’Art a l’octubre– pretenen donar a conèixer l’excel·lent gastronomia dels restaurants i hotels del nostre municipi, bé sigui mitjançant receptes que recullen la rica tradició culinària de Lloret com plats innovadors que experimenten nous camins en la nostra cuina mediterrània, i aquests menús en són un gran exemple”.

A les persones que consumeixen el menú, novament se’ls ofereix de forma gratuïta l’entrada als Jardins de Santa Clotilde, al Gran Casino Costa Brava i dues hores d’aparcament als pàrquings municipals.

L’any passat es varen consumir més de 2.500 menús durant les Jornades Gastronòmiques del Peix i Marisc.

 Fulletó dels menús

arxivat sota: , ,