Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / 135 persones troben feina a través del Servei d’Ocupació Municipal de Lloret

135 persones troben feina a través del Servei d’Ocupació Municipal de Lloret

Les dades corresponen al primer semestre del 2016
04-08-2016


L’Ajuntament de Lloret de Mar ha presentat les dades del Servei d’Ocupació Municipal (SOM) d’aquest primer semestre del 2016.

Des de principis d’any han passat pel SOM 3.063 persones el que suposa una mitjana de 25 persones diàries que s’han acostat al servei per diferents tipologia de consulta com poden ser demanda de feina, assessorament, consultes sobre formació o sol·licituds d’informació dels serveis que s’hi ofereixen. D’aquestes persones, 862 s’han inscrit al servei, sent la demanda de feina i la formació el principal motiu per accedir al servei.

El SOM disposa d’ una borsa de 203 empreses, de les quals 50 han contactat aquest any per primera vegada per inscriure’s i posar ofertes de treball. En paraules de Jordi Orobitg “A Lloret ha disminuït la taxa interanual d’atur registrat en una xifra superior a la resta d’indicadors territorials com poden ser comarca de la Selva, província de Girona i Catalunya. Concretament un 13’5%”. El regidor ha afegit que “Aquest increment, a banda de  la incorporació d’un tècnic de prospecció d’empreses que ha permès millorar i dinamitzar el contacte amb les empreses, té la seva raó de ser, Estadísticament, pel fet, que des del propi sector es fa difusió de la ’eficiència del servei, coneixement que és compartit pels gremis i sector”.

El 88’5% dels llocs de treball ofertats són per Lloret de Mar i les principals ocupacions estan vinculades a turisme i sector serveis: Cambrer/a (16.6%), Cuiner/a (14.5%), Recepcionista (10%), dependent/a de comerç (9.7%), i administratiu/va (6.6%). En total la borsa de treball ha ofert 290 llocs de treball, el que suposa un increment de més del 19% en relació al primer semestre del 2015, i s’ha inserit directament a 135 persones. La resta de llocs les han inserit les pròpies empreses amb altres candidats.