Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Lloret participa a la setzena edició del FITAG amb dues obres de teatre

Lloret participa a la setzena edició del FITAG amb dues obres de teatre

Hi participen la coproducció del Mirall de Blanes i Quantus Teatre de Lloret, Els boscos d’en William, i CorseTeatre amb Código Alfa
05-07-2016


Lloret de Mar tornarà a ser present un any més en el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG), enguany amb dues obres de dues companyies de teatre amateur local. Les obres seleccionades han estat Els boscos d’en William, de Quantus Teatre i El Mirall de Blanes, i Código Alfa de CorseTeatre. 

Els boscos d’en William és una versió lliure sobre el món de William Shakespeare. A través d’una coproducció de les companyies locals de Lloret i Blanes, Quantus Teatre i El Mirall, ofereixen una adaptació de diferents grans obres de Shakespeare, coincidint amb el 400 aniversari de la seva mort.

Quantus Teatre, nascuda l’any 2008, i El Mirall de Blanes, amb més de 30 anys, totes dues companyies participants del FITAG en les darreres edicions, s’han unit per interpretar una dramatúrgia de Josep Alum amb un fil argumental que uneix tres de les obres de William Shakespeare.

Amb més de 18 actors a dalt de l’escenari, Els Boscos d’en William es podrà veure al Teatre Municipal de Girona el divendres 26 d’agost a les 19:30 h.

Pel què fa Código Alfa, és la primera obra de la jove companyia CorseTeatre, sorgida de l’Aula Municipal de Teatre de Lloret. Código Alfa neix com una estratègia creada per sis amigues, per a purificar les seves penes d’amor i en les seves grans diferències, segurament hi trobaran les seves pròpies debilitats.

Código Alfa s’ha programat el dijous 25 d’agost al Pati de les Magnòlies de Girona a les 21:00 h.

La participació lloretenca al FITAG 2016 es tancarà el dissabte 27 d’agost (21:00 h) amb la representació al Teatre Municipal de Lloret de Mar de l’obra Vital Signs de la companyia Galgal Theatre de Tel Aviv, Israel. Una obra escrita i inspirada en els fets reals que van tenir lloc en l’atemptat al bar Noar de Tel Aviv (bar per a adolescents homosexuals) l’any 2009. Aquest fet va deixar uns quants morts i molts ferits. L’assassí va fugir i a dia d’avui encara no ha estat capturat. Les víctimes i les seves famílies van haver de lluitar i enfrontar-se a la mort, a les ferides i, sobretot, a una involuntària sortida de l’armari, que és el nucli principal i la veritable font del conflicte d’aquest drama teatral viscut i recordat.

Galgal Theatre, Orgull sense Edat, és un grup teatral comunitari que comprèn una gran variertat de persones, d’edats molt diferents, homosexuals, lesbianes, transgèneres, bisexuals i també pares d’alguns d’ells. Entre el grup d’actors i actrius hi ha el fill d’una de les persones que van ser ferides en l’atemptart del bar Noar. Aquest esdeveniment teatral posa sota la llum del 2016 l’odi, el menyspreu i la discriminació que encara avui en dia viuen alguns joves homosexuals a la ciutat de Tel Aviv i al país en general. En el moment de l’atemptat, aquest grup de teatre estava assajant una obra... i el teatre els porta a reclamar drets i justícia per uns fets que no haurien d’haver passat mai.

El FITAG 2016

Companyies teatrals d’onze estats diferents vindran a les comarques de Girona el proper mes d’agost per participar en la setzena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, el FITAG, que tindrà lloc del 23 al 27 d’agost i acollirà més de 29 espectacles.

Com ja és habitual, aquesta trobada s’ubicarà en diferents escenaris de la ciutat de Girona i es repetirà la iniciativa d’estendre’s a diversos municipis gironins que formen part de la xarxa FITAG als Municipis. Així, a part de Lloret, també hi participen Figueres, Puigcerdà, Llançà i Besalú, entre d’altres. El festival està patrocinat per la Diputació de Girona i compta amb el suport de la Casa de Cultura, l’Ajuntament de Girona i la Generalitat.

El festival es va presentar dijous passat 30 de juny a Girona. L’acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura de Lloret, Albert Robert que va destacar la importància de ser presents al FITAG, un festival de renom, amb dues obres de teatre, la coproducció amb el Mirall de Blanes i Quantus Teatre, Els boscos d’en William i la primera producció de la jove companyia CorseTeatre, Código Alfa. Robert ha dit que “ens satisfà molt que la direcció del festival ens hagi escollit dues obres lloretenques, fet que demostra que al nostre municipi el teatre està viu i el volem seguir cuidant perquè continuï així”.

arxivat sota: Cultura i Art