Ves al contingut. | Salta a la navegació

Promoció Lloret

Sou a: Inici / Seccions / Promoció Lloret / Recursos d'orientació laboral / Eines de recerca activa de feina

Eines de recerca activa de feina

Projecte professional

Quan s'està cercant feina, cal tenir clars els interessos (de què es vol treballar), però també s'ha de saber què es pot oferir a les empreses. Per a tot això, cal fer una anàlisi prèvia de les capacitats, habilitats, coneixements, competències, disponibilitat... És a dir, potencialment; què es pot oferir a l'empresa.
Pots consultar l'eina CLOE del Servei d'Ocupació de Catalunya per determinar el projecte professional.

Currículum i carta de presentació

Eina bàsica en el procés de recerca de feina, és la nostra candidatura per optar a les ofertes de treball. Existeixen multitud de generadors, models i consells per redactar CV i cartes de presentació.
A continuació us detallem els següents:

Entrevista de selecció

Acostuma a ser la part final del procés de selecció i només les candidatures amb més possibilitats d'èxit arriben a aquesta part. No existeix un tipus d'entrevista estàndard, ja que cada una dependrà del lloc de treball, tot i que normalment es dóna un guió establert en totes elles. La clau principal és anar-hi ben informat sobre el lloc de treball i empresa, i preparat per resoldre qualsevol qüestió de la vostra candidatura.

Entrevistes de selecció www.oficinatreball.gencat.cat

Proves de selecció i tests psicotècnics

Són les proves que avaluen diferents aptituds i personalitat de les candidatures per aportar informació complementària a l'hora de decidir la selecció de personal. En aquest enllaç trobareu més informació per afrontar aquest tipus de proves:

Xarxa personal

És important informar a tothom que esteu en recerca de feina (persones veïnes, amics i amigues, excompanys/es de feina, persones amb qui vareu estudiar o fer algun curs, professors/es, caps...). Recordeu que aquest canal és molt important ja que moltes empreses recorren als seus contactes abans de publicar les ofertes.

També existeixen multitud de webs de xarxes socials en què podeu comunicar a les vostres amistats que esteu cercant feina. Aquestes xarxes virtuals han esdevingut un nou punt de trobada entre empreses i candidatures i són una eina molt útil per trobar o demanar informació de tot tipus (ofertes publicades o enllaços directes a ofertes), o fins i tot per poder rebre avisos d'ofertes laborals. Les més populars són, entre d'altres, facebook i myspace de contactes genèrics i linkedln, twitter o xing específiques de l'àmbit laboral.