Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / Notícies del SAMLM / 11.000 imatges de Lloret en el cercador web del Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar - SAMLM

11.000 imatges de Lloret en el cercador web del Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar - SAMLMAquesta darrera setmana, i en el procés de millora i renovació constant de la pàgina web del SAMLM - Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar -, s'ha posat a disposició dels usuaris més de 5.000 noves fotografies que, juntament amb les 6.000 que ja es podien consultar anteriorment, fan un total de més d'11.000 imatges que pertanyen a diversos fons i col·leccions custodiades en aquest arxiu. Així, i a través d'un cercador ideat pel departament que gestiona la pàgina web de l'Ajuntament, s'ofereix la possibilitat de localitzar personatges, llocs, edificis, poblacions... El programari permet a l'usuari la visualització i la descàrrega de les fotografies que l'interessin. En aquest buscador es poden plantejar cerques simples (amb un sol paràmetre) i cerques avançades (amb diversos paràmetres: per fons, per autors, per dates... que permeten acotar els resultats obtinguts).

A banda d'aquesta ampliació i renovació en el cercador d'imatges, també s'ha reforçat la informació i descripció dels fons i subfons que hi ha en el web. Així, s'ha actualitzat el contingut informatiu de les fitxes descriptives (elaborades a partir de la Normativa de Descripció Arxivística de Catalunya), i s'ha fusionat la informació continguda de cada fons en un sol document per tal de simplificar-ne l'accés, la lectura i la comprensió.Una altra de les millores realitzades és la incorporació d'un projecte pioner, Memòries d'ahir, que pretén la recuperació i difusió de la memòria històrica a través de diferents documents audiovisuals, que són comentats per algunes de les persones que van viure els fets, els actes o els costums de forma directa.

Finalment, també s'han introduït la secció de llegendes i tradicions, que recull els principals fets històrics de la població (il·lustrats amb la documentació corresponent) i els diferencia dels fets mitològics i explicacions llegendàries; i la secció sobre toponímia i onomàstica, on s'incorporen plànols i estudis que permeten observar quina ha estat l'evolució dels noms vinculats al nostre municipi.

Sens dubte, tot plegat està incidint en el nombre de consultes que es realitzen a la pàgina web del SAMLM que en poc temps han superat les 58.000 visites, i que assoleix una mitjana de més de 2000 visites mensuals.