Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Fets i gent

Aquesta miscel·lània recull els vídeos de producció pròpia fets per commemorar un dia o bé un acte concret. També recull la digitalització de pel·lícules de fons custodiats en el SAMLM.

Carnaval de Lloret de Mar de 1988 

El SAMLM s’adhereix als actes organitzats amb motiu de l'arribada a Lloret de Mar de Sa Magestat el Rei Carnestoltes recuperant una filmació de la Rua de Carnaval de 1988. 

Una passejada pel Lloret de principis de segle 

Amb aquest muntatge audiovisual volem convidar-vos a passejar pel Lloret de principis del segle XX: el Lloret dels nostres avis.

Podreu resseguir el traçat dels principals carrers, podreu apropar-vos a l’ambient festiu i popular, podreu gaudir de l’ambient mariner,  podreu descobrir la sumptuositat d’algunes construccions: l’edifici del Coro (seu de la Coral Harmonia Lloretenca), les peixateries del Passeig Verdaguer, l’Ajuntament, les cases de cal Barbano, can Durall, la Villa Loreto, la casa Llobet (que es va convertir en el primer hotel de Lloret de Mar: l’Hotel Costa Brava)...

Aquest muntatge s’ha pogut realitzar a partir d’imatges que provenen de fons molt diversos que es conserven en aquest SAMLM.

Un Lloret carregat d’història on convivien pescadors i terrassans, americanos retirats, hisendats i famílies benestants que escolliren Lloret com a lloc d’estiueig.

Tot Recordant Santa Cristina 

Aquest muntatge audiovisual abraça un període cronològic molt ampli: des de les processons i balls de plaça de principis del segle XX fins les imatges de la festa de Santa Cristina del 2016.

Les pel·lícules antigues provenen dels diversos fons documentals que es custodien al SAMLM: el fons de l’Obreria de Santa Cristina, el fons Agustí Fabra, el fons Coll - Domènech, el fons Martínez - Planas, el fons Gallissà, el fons Mas, el fons Bernat - Montero, el fons Baeza - Bancells i el fons Fàbregas. I les imatges del 2016 han estat realitzades per en Tito Llorca, en Francesc Mas Nicolau, l'Albert Pibernat Mas i l'Albert Navarro.

Moltes gràcies per les vostres aportacions que ens han permès realitzar aquest muntatge.

Amb respecte, a Lloret hi cabem tots 

El Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar s'adhereix a la campanya de civisme "Amb respecte, a Lloret hi cabem tots". La nova campanya impulsada per Lloret Turisme pretén enfortir i millorar la relació entre residents i turistes, i implicar-los en un projecte comú on es fomenti el respecte i la convivència.

Tal com podeu veure a la gravació de 1961 d'en Francesc Mas i Ruhí (que va rebre el Premi Nacional de Turisme), Lloret ha estat sempre una vila hospitalària i oberta, i vol continuar-ho sent.

Des de sempre... a Lloret hi ha espai per a tothom!

El fons Fàbregas - Barri 

Amb motiu de l’acte de cessió del Fons Fàbregas –Barri es va realitzar aquest muntatge audiovisual que pretén ser un petit homenatge a la figura de l’Esteve Fàbregas i Barri. D’altra banda, també podreu comprovar l’abast d’aquest fons, el procés de trasllat a les dependències de l’arxiu i el tractament inicial que s’ha fet. 

Restauració del Retaule Major Sant Romà de Lloret de Mar 

Durant el mes de març de 2017 dues restauradores del equip del CRBMC han estat intervenint en el Retaule Major de Sant Romà de Lloret de Mar. L’obra, de la qual avui només es conserven nou taules, va ser encarregada pels volts de 1541 a Pere Serafí Lo Grec i Jaume Fontanet. 

Una visita a la Casa Museu Can Font: una casa indiana lloretenca de marcat caràcter modernista

Amb motiu de la rehabilitació de la Casa Museu Can Font us presentem una passejada per l'immoble construït pel Conde del Jaruco l'indià Nicolau Font i Maig.

Festa Major de Santa Cristina de l'any 1914

Pel·licula del fons de l'Obreria de Santa Cristina de la festa major de Lloret de Mar de 1914. La productora fou Gaumont. Hi ha Imatges de la Processó de Santa Cristina, el Ball de Plaça, i la regata S'Amorra Amorra

Centenari de la Capella Santíssim de l'Esglèsia Parroquial de Sant Romà de Lloret de Mar

Amb motiu del centenari de la inauguració de la capella del Santíssim de l’Església Parroquial de Sant Romà de Lloret de Mar, la Fundació Sant Romà amb la col•laboració del Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar ha editat un vídeo amb l’origen i construcció de la Capella del Santíssim i amb les obres de reforma i millora dutes a terme per la Fundació.

Dia de la Dona Treballadora

En commemoració del dia 8 de març, dia de la Dona Treballadora, volem celebrar aquesta diada amb un petit homenatge en forma de vídeo i recordar a totes aquelles dones de Lloret de diverses edats, generacions i procedències socials, que han contribuït a fer de la nostra una societat més pròspera, culta i justa.

Lipdub del Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar 

Lipdub del SAMLM elaborat amb la música de l'Opera Marina. Es va fer públic el XIII Congrés d'Arxivística de Catalunya que es va celebrar els dies 5,6 i 7 de maig de 2011.