Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret acull una jornada tècnica sobre el control de les colònies urbanes de gats

L’Ajuntament de Lloret acull una jornada tècnica sobre el control de les colònies urbanes de gats

Han participat un total de 40 tècnics i regidors d’Ajuntaments i Consells Comarcals de la província de Girona
24-03-2017


Lloret ha acollit una jornada tècnica organitzada pel CILMA (Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona) i la Diputació de Girona, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Lloret, sobre el control de les colònies de gats ferals.

A la jornada han participat una quarantena de tècnics i responsables polítics de diferents Ajuntaments i Consells Comarcals del territori gironí. El president de CILMA, Sergi Mir, ha explicat que “les colònies incontrolades de gats poden suposar un risc pels propis animals que les constitueixen i alhora comportar problemàtiques socials i veïnals si no es gestionen correctament”.

El creixement incontrolat de poblacions de gats a la via pública, els problemes de depredació de fauna salvatge en zones naturals, la brutícia, els excrements, els sorolls, les males olors, les atraccions de plaques, els problemes de salut i de transmissió de malalties i els conflictes veïnals són algunes de les problemàtiques que pot comportar una mala gestió en el control de colònies de gats. Jaume Dulsat, alcalde de Lloret ha explicat que “A Lloret tenim detectades 90 colònies de gats amb gran dispersió degut a la nostra orografia. Tenim més de 40 urbanitzacions i, tot i que portem més de 10 anys treballant amb campanyes d’esterilització i  control de les colònies, es tracta d’una feina que encara precisa de molt de recorregut i de la col·laboració entre consistori i associacions animalistes”.

Durant la jornada s’ha presentat els resultats de l’estudi elaborat pel CILMA sobre la problemàtica dels gats rodamón i s’han exposat les accions promogudes per diversos municipis i Consells Comarcals.

En la jornada s’ha remarcat la importància d’establir mecanismes de col·laboració i protocols d’actuació consensuats entre les diferents administracions i associacions implicades, a fi de garantir un bon control de les colònies i una línia de treball comuna i tècnicament contrastada. També s’ha destacat la importància d’informar i formar tant als gestors municipals com a potencials alimentadors.

 

 

 

arxivat sota: Actualitat, Ciutadania